Beletrie > Světová > světová současná beletrie

 
 

Večery v Umbrii

Marlena de Blasi / JOTA
Jazyk: český
Počet stran 344 stran
Formát: Lze měnit formátování a velikost textuinfo
Běžná 348 Kč ušetříte 43%
ebux cena 198 Kč
 
 
 
Dostupná pro:
Wooky
Kindle
PocketBook
ePub
oblíbená e-kniha

Více o knize

Výtečné jídlo, výborné víno, západ slunce nad umbrijskými kopci a obyčejný, ale přitom bohatý život místních žen… To vše na vás čeká v nové knize Marleny de Blasi, autorky bestselleru Tisíc dnů v Toskánsku.

 

Pravidelně každý čtvrtek večer se skupinka čtyř žen z italského venkova schází ve zchátralém kamenném domě v kopcích nad městečkem Orvieto. Tam – společně se svou přítelkyní Chou – vaří, zasedají ke skvělým večeřím při svitu svíček, pijí svá oblíbená místní vína a rozprávějí.

 

Líčení společných večeří, oblíbených ingrediencí a receptů, jejichž tajemství je předáváno z generace na generaci, se prolíná s vyprávěním o životních osudech těchto čtyř žen – Mirandy, Ninuccii, Paoliny a Gildy –, které se autorce postupně svěřují se svými příběhy o lásce, ztracené i nalezené, o stárnutí, opuštění, střetech s mafií a pokrevní mstě.

 

Kniha je určena všem, kdo mají rádi Itálii a všechno italské, a tisícům čtenářů, kteří si oblíbili Kábulskou školu krásy Deborah Rodriquezové, Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbertové nebo film Báječný hotel Marigold. Tato kniha je vyvrcholením autorčiných dvaceti let strávených v Itálii, kde žila, cestovala, vařila, jedla a pila, a samozřejmě obsahuje recepty těch nejlákavějších umbrijských pokrmů.



Zajímavost

Marlena de Blasi je bestsellerová autorka řady románů, které se odehrávají v atraktivních oblastech slunné Itálie. Je šéfkuchařkou, novinářkou, poradkyní v gastronomii a kritičkou restaurací. Vydala také dvě mezinárodně úspěšné italské kuchařky. S manželem Fernandem se přestěhovala z Benátek do městečka San Casciano v Toskánsku a v současnosti žijí v umbrijském Orvietu. Pořádá také gastronomické výlety Toskánskem a Umbrií.